Tips til dig, der skal komme dig efter en operation

Vi mennesker vil allerhelst klare os gennem livet med så få møder med sundhedsvæsnet som overhovedet muligt. Ikke fordi vores sundhedsvæsen ikke fungerer, eller fordi vi ikke har tiltro til det – men simpelthen fordi denne kontakt betyder, at der er noget galt.
Ingen af os har lyst til at være syge, men det er desværre umuligt at gå gennem et helt liv uden at undgå. Og nogle gange må vi sande, at vi er nødt til at lægge vores liv i lægernes hænder.

Efter en stor operation

Nogle gange kan det involvere en stor operation af den ene eller den anden slags. Det kan være alt fra et brækket ben til en livstruende sygdom, som kun et kirurgisk indgreb kan løse. Det er aldrig rart at lægge sig under kniven.
Men faktisk er det ofte det efterfølgende forløb, der kan trække flest tænder ud. For efter et voldsomt indgreb kan man være sengebundet i længere tid, mens man kommer sig og bliver genoptrænet. Og her er det vigtigt, at man gør livet så nemt som muligt for sig selv.

Tag imod hjælp fra venner og familie

Vi danskere er stolte mennesker. Vi kan ikke lide at brokke os for meget, og vi kan heller ikke særlig godt lide at vise svaghed. Når vi er i sårbare situationer som efter en stor operation, er vi derfor tit dårlige til at bede om hjælp.
Men det er faktisk helt essentielt at turde at række ud og bede om hjælp fra sin nærmeste, når man er svag og sengebundet. Det er ikke en situation, som man bør klare alene – og dem, som holder af en, vil helt sikkert gerne hjælpe dig videre.

Lej en kørestol

Der er dog også nogle helt lavpraktiske og smarte ting, som du kan gøre for at gøre tiden efter operationen nemmere. Blandt andet kan du sørge for at blive mere mobil og dermed også lidt mere selvhjulpen. Det kan du blandt andet gøre ved at leje en kørestol i den pågældende periode.
Kørestol udlejning er noget, som flere af de store leverandører af forskellige typer af kørestole tilbyder. Med kørestol udlejning kan du få en kørestol i en kortere periode uden at skulle betale særlig meget for den. Når du er på benene igen, kan du blot levere den tilbage.

Brug tid på genoptræning

Når du har været gennem en stor operation, er det ofte vigtigt med genoptræning. Det kan være for at genvinde fuld mobilitet i den opererede kropsdel, men det kan også være for at genvinde din generelle styrke og funktionalitet. Men genoptræning kan være hårdt, svært og frustrerende.
Alligevel er det enormt vigtigt, at du bruger den nødvendige tid og energi på din genoptræning. Selvom det kan virke helt uoverskueligt i situationen, så er det nemlig helt essentielt for, at du kommer dig helt og kommer til at få en god hverdag bagefter. At dedikere dig til genoptræningen er derfor helt nødvendigt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *