Sanseintegration

Sanseintegration er en stor del af dit barns opvækst og spiller en væsentlig rolle i, hvordan dit barns kognitive evner udvikler sig. Det er vigtigt at forstår, hvordan du som forældre kan styrke og værne om dit barns opvækst. Sanseintegration er et begreb som omfatter sammenhængen mellem dét at bearbejde sanseindtryk og dets perceptuelle, motoriske, adfærd – og indlæringsmæssige kompetencer.

Vi forstår at det kan være et emne, som ikke er så let at sætte sig ind i som forældre, og det er der vi gerne vil hjælpe. Vores formål er at formilde konceptet sanseindtryk, så du som nybagt forældre, bedst kan stimulere og udvikle dit barns psyke.

Sanseintegration og dets effekter

Sanseindtryk er beskrivelsen af den måde, barnet bearbejder de forskellige indtryk som kan opstå. Dette kan for eksempel omfatte fænomenet, at barnet kræver berøring fra sine forældre, eller dét at de viser velbehag ved øjenkontakt. Børns sanser har brug for at blive stimuleret og gerne ofte og intenst, det er nemlig den måde, at børn lærer at agere, og opføre sig på.

Bliver barnet ikke stimuleret nok, kan der opstå store problemer i fremtiden. Dette kan for eksempel omfatte, at barnet udvikler en frygt for kontakt eller intimitet såvel som det kan medføre alvorlige personlighedsforstyrrelser – det kan være, at dét at se sit barn i øjnene ikke virker som en vigtig hændelse for dig, men for barnet er det en verden til forskel, når det kommer til bygning ad deres sociale kompetencer.

Sanseintegration er derfor en vigtig del af dit barns psyke, og det er derfor ekstremt vigtigt at holde ved lige, og pleje om det.

Sådan styrker du dit barns sanseintegration

Som sagt er dét, at du sørger for at styrke dit barns sans for sanseintegration, en ekstrem vigtig del af dit barns opvækst og fremtidige mentale velbehag, derfor er det vigtig at vide, hvordan du kan styrke og stimulere dit barns psyke og derved forbedre deres sanseintegration. Én metode er, at du kan give dit barn forskellige former for sanselig stimulation på samme tid.

Dette kan for eksempel udføres sådan, at du sætter dit bar på et tæppe med en speciel tekstur, samtidig med at du lader den lege med et stykke lejetøj. Dette kan måske virke som en simpel og ligegyldig detalje for dig, men det, at barnet for lov til at opleve to forskellige former for teksture på samme tid, kan være med til at styrke dens sanseintegration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *