Naturlig øko maling

Skal du i gang med et renoveringsprojekt? Eller skal du blot male en enkelt væg i stuen, et møbel eller lignende? Uanset hvilket projekt du vil give dig i kast med, bør du læse med her, hvis der involverer maling. Det . er nemlig vigtigt, at du ved præcis hvad du har af sundere alternativer til kemikaliefyldt maling.

Gå efter MI-fri maling

MI-fri maling er produkter, som ikke fylder dine luftveje med skadelige kemikalier. Det e rud med de giftige dampe og ind med naturmaling, linus-maling osv. Du kan finde et hav af gode alternativer til billig plastik-maling eller hårde skadelige malingtyper på internettet. Personligt er min egen favorit Fyra Vindars shop, hvor jeg personligt selv, altid bestiller linus maling fra mærket Allbäck. Det er fordi, at denne særlige type limmaling kan bruges til både almindelige vægge, vådrum, træ og ovenpå stort set ethvert underlag – puds, væv you name it.

Bæredygtig og miljørigtig øko maling

Du tror det er løgn, men i dag kan du faktisk male med økologisk maling, der er udvundet direkte fra naturen. Stadig flere så små malingproducenter i norden helliger sig miljørigtige projekter og skaber maling, som ikke kun er godt for dig og dit hjem, men også for naturen. Filosofien er, at der ikke skal drives rovdrift på naturen og det kan vi jo godt lide her i det moderne Danmark. Du kan almindeligt postevand eller andre produkter fra dit køkken direkte i naturmaling, linusmaling og andre typer maling, med naturlig indgrediensbase.

Naturmaling og linus

Naturmaling er et forholdsvis økonomisk og budgetvenligt alternativ til, at male hele dit hjem i den mere kostbare linus-maling. Naturmaling er dog knap så stærk, men udgør med sin fine silkelignende overflade et meget smukt resultat. Søger du derfor en billig løsning, men som går hånd i hånd med bæredygtigheds og miljø-principper kan du vælge, at male med naturmaling på almindelige vægge og linus på træværk og i vådrum. Naturmaling er åndbart og medvirker til et rigtigt godt indeklima, ligesom at linus-maling ikke har skadelige dampe.

Mix it up med pimpestensmel

Du kan bruge limmaling til, at mixe med pimpestensmel for et flot spartlingsprojekt i fede farver. Du mikser blot efter øjemål for, at skabe den rette konsistens, som passer til din måde at spartle på. Du kan også mixe to spande med hver sin nuance (fx lys og mørk i samme tone) og bruge spartlen til, at sammensmelte de to direkte på væggen i et marmoreret look. Denne metode til, at farvegive vægge er utroligt populært. Ikke mindst fordi, at udtrykket ofte er mat i sit look og at de blandede nuancer skaber et velour-lignende resultat, som skaber kant og hygge i hjemmet. Alt for længe har vi kigget på de hvide vægge i norden, men det synes at vende til fordel for trends som denne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *