Hævn over hvide vægge: Ind med tapeter

I dag er alle vores vægge hvide. Sådan var det ikke før i tiden. Da jeg var barn skiftede min mor mit værelses farve ret ofte. Det begyndte som blåt og min søsters værelse var lyserødt. Det var jeg jaloux over husker jeg. Senere blev det gult, så orange og i mine teenageår var det faktisk lilla-sort på et par af væggene. Det var super sejt. Jeg elskede at komme hjem til min halv-tossede mors nye renoveringsprojekter i huset og få stukket en pensel i hånden lige efter skole. Det betød kvalitetstid med min mor, høj arbejdsmusik og så var hun altid positiv overfor min hjælp. Jeg fik en masse ros, også selvom jeg var helt lille og knap kunne føre en pensel uden at plette gulvet til. Mit job var ofte at røre i malerspanden husker jeg.

Murstens tapet
Murstens tapet

Et magisk småblomstret tapet

Min mors pigeværelse i hendes forældres hus stod urørt indtil de gik bort. Det var et småblomstret tapet og jeg kan huske at det var sat skævt op og havde store forskydninger og overgange. Jeg elskede mors værelse. Der var der min søster og jeg sov når vi var på besøg hos mormor og morfar. Vi plejede at ligge og tælle blomsterne og snakke om, at de lignede blomsterne på engen hvor vi boede. Vi kunne ligge der og stirre indtil vi til sidst faldt i søvn. Men i dag er væggene i de fleste hjem hvide. Jeg ved ikke hvad små piger ligger og kigger på inden de falder i søvn i dag, men jeg ved at mine egne to piger ligger og kigger på små blomster. Det har jeg selv sørget for.

Integrér tapet i dit hjem

Hjemme hos os har jeg tapetseret mindst én væg i hvert rum. Lidt farver og liv skal der altså til. Jeg har sat tapeterne op så det står flot til vores øvrige interiør i farver og motiver. Tapeterne er allesammen forskellige og jeg har købt de fleste som tapetrester hos Råd & Mal, men du kan sikkert finde en lokal maler eller tapetforretning i dit nærområde der sælger billige rester. Jeg har leget med tapetklister og sat de fleste tapeter op selv, men jeg fik hjælp til et par skråvægge af min maler. Det vil jeg anbefale dig også at gøre, hvis du vil tapetsere kringlede områder, så er du altid sikret et pænt resultat.

Kvalitets- og skodtapeter 

Gør altid op med dig selv om dit tapet skal holde i mange år, eller om det er en sjov midlertidig gimmick til fx et børneværelse. Hvis de skal holde længe så køb altid et kvalitetstapet, som kan aftørres og holder farve og facade. Skal du derimod tapetsere mere midlertidigt så køb billigt.  Børn vokser hurtigt op og ud af deres kærligheder til fx Disney-tapeter og ind i nye perioder, så hav altid dette i mente. Du kan også i stedet for at tapetsere en hel væg blot nøjes med at tapetsere en spånplade eller lignende og hænge den op. Spørg dog for at spartle pladen hvis den er ujævn eller har knaster så resultatet bliver pæn. Tal også altid med en maler så du får den optimale tapetklister-blanding til træ. Der kan være forskelle på holdbarheden. Køber du billige tapeter, kan det være en fordel at lakere denne for at få en aftørringsvenlig overflade. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *